i4o: antwoord op de vraag naar interim-management in operations

'Dag Bartelt, hoe gaat het met ARV Group?’ Het is een vraag die zakenrelaties en vrienden mij regelmatig stellen. Ik bedacht onlangs dat mijn antwoord nooit uit cijfers, succesverhalen of de omvang van onze opdrachtenportefeuille bestaat. Want bij ARV Group zijn we dag in dag uit bezig met wat we het allerliefste doen: een bijdrage leveren aan het succes van boeiende bedrijven en samenwerken met inspirerende mensen die daar werken. Het dienstenaanbod groeit daarbij op natuurlijke wijze mee met de behoeften in ‘onze’ markt, de procesindustrie. Dat geldt ook voor onze nieuwe dienstverlening i4o: interim-management for operations. Een logische stap als ik terug- en vooruitkijk naar de belangrijkste markttrends en -ontwikkelingen. 

Operations & supply chain

In een uiterst competitieve markt zal je als bedrijf of productie-eenheid echt de diepte van je organisatie en processen in moeten om nog verbeterslagen te kunnen maken. Commerciële slagkracht alleen is niet genoeg. De kansen liggen in operations management en continu verbeteren. Opdrachtgevers schakelen ARV Group in om daarin essentiële, structurele stappen te zetten. Omdat we zagen dat verder verbeteren van de prestaties van operations vaak alleen kan als ook de supply chain en supporting werkprocessen op orde zijn, hebben we ons team ook gaandeweg uitgebreid met experts op dit specifieke gebied. 

Analyse en strategisch plan

Of het nu gaat om operations of supply chain, geen bedrijf of vraagstuk is hetzelfde. Elke situatie is weer uniek, standaardoplossingen bestaan niet. Daarom doorgronden we samen met het management de organisatie en de processen en nemen we vervolgens even afstand van de dagelijkse hectiek voor een scherpe analyse. Waar staan we? Waar willen we heen? Wat moet er anders of beter om er te komen? Daarop volgt een (meerjaren) operations plan. Wat moet er gebeuren? In welke volgorde en in welk tempo?

Mensontwikkeling

Vervolgens zijn het de mensen die gewenste veranderingen en verbeteringen in gang zetten en het uiteindelijke succes bepalen. Zonder hen worden plannen en ambities immers nooit waargemaakt. Vandaar dat we een aantal jaren geleden de structurele samenwerking met Ontwikkelingspartners zijn aangegaan. Een logische aanvulling op ons consultancyaanbod, waarmee opdrachtgevers ook kunnen beschikken over specifieke expertise bij het in de rol brengen en het ontwikkelen van management, teamleiders en medewerkers.

Interim-management

Het zorgvuldig doorvoeren van veranderingen en verbeteringen en daarbij ook de nodige snelheid maken, vraagt om specifieke managementvaardigheden die niet zomaar binnen elk bedrijf aanwezig zijn. Daarom kregen we de afgelopen jaren ook steeds vaker de vraag om interim-functies te vervullen. Het opbouwen van een netwerk van ervaren interim managers was dus een logische vervolgstap. Omdat we de vraag hiernaar gestaag zien groeien bieden we deze dienstverlening voortaan aan onder het eigen label i4o: Interim for Operations. Alweer een logische stap in de verbreding van onze dienstverlening voor opdrachtgevers die hun ambities waar willen maken.

Bartelt Blankenberg
Managing Partner @ARV Group

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then